Johanna Westerberg

onsdag, juni 13, 2007

En dag på jobbet...

En dag på jobbet kan ju se lite olika ut. Så här såg min dag ut i lördags:

04.40 - Klockan ringer och vi (jag och Cicci) masar oss ur sängarna för att göra oss redo att åka tillbaka till banan vi nyss lämnade och spela klart rond ett av tävlingen, som dagen innan blev avbruten av ett hejdundrande åskväder. Efter ett par timmars hoppandes på att det skulle dra bort ställdes resten av den dagens övningar in och vi blev hemskickade.
04.50 - Frukost på sängkanten. Frukost som vi inhandlade kvällen innan och förvarade i en kylbox som vi snällt nog fick låna på hotellet...
05.10 - Avfärd till banan. Någonstans här börjar solen gå upp...
05.45 - Uppvärmning på rangen. Regnar en hel del och man hör fortfarande åskan mullra i horisonten.
06.40 - Får besked om att starten, som skulle vara 07.00, är uppskjuten till 07.30 pga åska. Bara börja vänta igen.
07.00 - Snabb uppvärmning på rangen igen eftersom man hunnit stelna till lite lätt. Marsch ut på hål nr 4 (vårt 13e) för start. Börjar med en snabb treputt då greenerna var betydligt trögare än dagen innan... Men sen ett par birdies in och lyckas avsluta rond ett vid 9-snåret.
09.30 - Frukost igen. Eller brunch kanske; vid det här laget hade man ju ändå varit uppe 5 timmar :-)
10.00 - Dagens tredje sväng till rangen för ny uppvärmning.
10.40 - Start rond 2. Hinner till 11ans green innan hela helvetet brakar loss igen. Joggar tillbaka till klubbhuset för att inte fastna i värsta blixtnedslagen. Ny väntan i klubbhuset. Börjar bli ganska rutinerade vid det här laget - böcker och dvd-filmer plockas fram och folk ligger och vilar lite var stans där det finns plats.
14.10 - En FJÄRDE sväng till rangen och sen ut på banan igen för start 14.35. Börjar bli lätt snurrig nu av fysisk och mental trötthet och försöker piggna till med en energikaka.
ca 16.30 - Avslutar rond två, totalt slut. Missar cutten med ett...

Det är glamoröst på touren, eller hur ;-)

Johanna rekommenderar: Bra regnställ! Mitt H2O-regnställ är toppen och jag behövde iaf inte bli blöt!
Johanna rekommenderar inte: Att missa cutten med ett. Kanske det tråkigaste som finns! Inte heller att spela 6 veckor i rad. Om man inte vill börja se rosa elefanter på banan för att man är lite snurrig av trötthet...

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home